11. godina doma za starije i nemoćne Stubiča

15.04.2015

Na adresi Kolodvorska 32 , Mursko Središće, u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora smjestio se Dom za starije i nemoćne Stubičar koji već punih jedanaest godina brine o djedovima i bakama iz Grada Murskog Središća, okolnih međimurskih i prekmurskih općina u susjednoj Sloveniji. Svojih prvih 11 godina štićenici i djelatnici Doma proslavili su svečanim misnim slavljem koje je predvodio župnik Tomislav Antekolović te prigodnim programom u izvedbi Dječjih vrtića s područja Grada Mursko Središće (DV Dječja maštanja i DV Maslačak). Gradonačelnik Grada Mursko Središće gospodin Dražen Srpak u ime Grada pridružio se čestitkama i darovao umjetničku sliku Murskog krajolika te zaželio Domu još barem 111 godina rada i veselja! O Domu za starije i nemoćne Stubičar sama ravnateljica kaže: '' Dom je osnovan u travnju 2004. godine od strane mene kao ravnateljice Doma, supruga Mladena i njegovih roditelja Katarine i Franje Stubičar.

Nakon zajedničkog početka rada, roditelji su se u mjesecu studenom 2004. umirovili i prenijeli nam upravljačka i vlasnička prava nad ustanovom. Na samom početku Dom je zapošljavao 5 djelatnika i imao 17 štićenika. Danas, 11 godina kasnije zapošljavamo 17 djelatnika sa stalnim radnim mjestom uz povećanje tog broja za vrijeme godišnjih odmora, a ukupni smještajni kapacitet nam je do 50 osoba. U svakodnevnom radu naše profesionalno medicinsko i pomoćno osoblje pruža medicinsku i socioemocionalnu pomoć i podršku štićenicima kao i kvalitetnu njegu. Kroz opuštenu komunikaciju, svakodnevna druženja u dnevnom boravku i domaću kuhinju njegujemo osjećaj zajedništva i obiteljske povezanosti koji je jako bitan za malu domsku zajednicu.

Velika pomoć meni i suprugu Mladenu odnedavno je i kćerkica Lorena koja svojim druženjem sa štićenicima (kad joj to obaveze dopuštaju) doprinosi obiteljskoj atmosferi koju mi u Domu svojim štićenicima želimo pružiti! Zahvaljujemo svim bivšim i sadašnjim korisnicima i njihovim obiteljima, Gradu Mursko Središće, Župi Svetog Ladislava i Marije Kraljice, liječnicima obiteljske medicine iz Selnice, Svetog Martina, Murskog Središća,Vratišinca i Podturna, ljekarni iz Selnice i svima ostalima koji su nam bili vjerni suputnik u svakidašnjim izazovima i radostima. '

Galerija fotografija

Društvene Mreže

Facebook

Suradnja

Uključite se u programe Turističke Zajednice Mursko Središće

info@tz-ms.hr

Vaša fotografija

Pošaljite nam Vaše fotografije koje zaslužuju svoje mjesto na web stranici turističke zajednice

info@tz-ms.hr