16. Vincekov pohod

08.01.2014

PD „BUNDEK“ MURSKO SREDIŠĆE ORGANIZIRA I POZIVA SVE DRAGE PRIJATELJE I PLANINARE NA 16.VINCEKOV POHOD

u nedjelju, 19. 01.2014. po međimurskim bregima kako bismo obilježili Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja "službeni" početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu.

Pozivamo Vas, poštovani planinari, da nam se pridružite na pohodu po vinorodnim brežuljcima. Nijedan od njih nije viši od 300 metara. Petnaestak kilometara lako se prijeđe za 4-5 sati kraj mnogih stajanki i odmorišta.

Put započinjemo u Toplicama Sv.Martin i nastavljamo preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka i Baloga. Nakon nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu (na nekima do njih bit će tradicionalan Vincekov obred),krećemo prema Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu. Kraj Bundek- brega stajanku priprema DVD M. Središće. Još neka dva kilometra treba nam do sportske dvorane u kojoj je kraj našeg hodanja, a početak planinarske veselice uz glazbu, jelo i piće (grah, hrenovke, kobasice).

"Na dan sv. Vinka vinogradar ide v gorice po sakomu vremenu, pa i po dežđu i po snegu",pa je tako i naš pohod predviđen bez obzira na vrijeme. Nadajmo se dobrom vremenu jer poslovica kaže:

Če Vinka sunce peče, v lagve vino teče.

Start je između 8.00 i 9.00 sati u Toplicama Sv.Martin, na parkiralištu toplica. Iz Murskog Središća će ujutro od 7.30 do 8.45 sati voziti besplatni autobusi u toplice. Za one koji dolaze svojim prijevozom, u toplice je najlakše doći cestom M. Središće – Štrigova, skretanje kod Sv. Martina u naselju Brezovec. Iz smjera Slovenije preko graničnog prelaza Gibina i nakon 5 kilometara, u Brezovcu desno, smjer Vučkovec ili Toplice sv. Martin. Prijedlog za sve one koji dolaze autom- ostaviti ih na parkiralištu u M. Središću i do toplica ići autobusom kako kasnije ne bi morali po aute.

Startnina je 15 kn za odrasle, za djecu je nema. U cijenu je uračunat prijevoz iz Murskog Središća (za one koji ne dolaze svojim busom), simboličan poklon ( iznenađenje), kontrolni kartončić (potvrdi se na cilju u dvorani) te kruh sa slaninom i žestica na startu.

Više informacija o pohodu:
web: www.bundek.hr
e-mail: pdbundek@gmail.com
mob.: 091/545-7377 (Sonja Vršić), 098/220-743 (Zlatko Bahun)
pošt. adresa: PD Bundek, PP 20, 40315 Mursko Središće.

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE

Društvene Mreže

Facebook

Suradnja

Uključite se u programe Turističke Zajednice Mursko Središće

info@tz-ms.hr