Brevet Pannonia 300 + maraton 150

30.06.2015

Turistički kompleks CIMPER, Mursko Središće 04.07.2015.

Pozivamo Vas na 3. BRM “Pannon 300″ i “Ciklomaraton 150″ koji će se održati 04.07.2015.u Murskom Središću. Trasa je djelomično jednaka prijašnjim izdanjima, ali uz nekoliko bitnih promjena. Sam start je pomaknut gotovo 20 km sjevernije, pa će i okretište biti 20 tak km dalje. I opet trasa vodi kroz brojna hrvatska sela, uz samu mađarsko austrijsku granicu, djelomično rutom EuroVelo 13 (Željezna zavjesa). Kontrolne točke budu Petrovo Selo, Kiseg, okretište u Koljnofu i opet Petrovo Selo u povratku. Vraćamo se istim putem. Najznačajnija promjena je izostanak brda Írrotkő/Geschribenstein/Pisani kamen. No, brdo ćemo djelomično nadoknaditi na valovima Srednjeg Gradišća.

Ipak, najveće promjene su u samoj organizaciji, kako na startno ciljnom prostoru turističkog kompleksa Cimper u Murskom Središću, tako i na samoj trasi. Okupljanje sudionika počinje već večer prije oko 18 sati kada se i očekuje dolazak biciklista i udaljenijih krajeva, bilo biciklom ili autom. Slobodno izbjegnite cijelo noćno bicikliranje prije i odmorite se. Naravno, noćenje je osigurano u komfornim 3/4 krevetnim bungalovima sa kupaonicom po cijeni od 70 kn (10 eura) po osobi. Zbog ograničenih mjesta, poželjna rezervacija na e-mail. Za one manje zahtijevne tu je i livada na kojoj se može besplatno kampirati u vlastitoj režiji. Vanjski neovisni tuš/WC je za slobodnu upotrebu. Za one koji dođu i prijave se dan ranije osiguran je i obrok tjestenine gratis.

Prilikom starta ujutro od 05 – 06h biti će moguće popiti kavu u restoranu koji će tom prilikom biti otvoren, a vjerojatno bude i koje pecivo gratis.

Prva kontrolna točka bude u Mađarskoj, u Petrovom Selu na 77-om kilometru u rustikalnoj novouređenoj gostionici “Nazdravlje”. Naravno, dočekat će nas Hrvati i pogostiti nas sa kavom i kolačem svakog.

Slijedeća KT bude u mađarskom Kisegu, u gradu Nikole Jurišića ispred ureda Hrvatske manjinske samouprave gdje dobijamo štambilj. Dalje preko austrijskog Srednjeg Gradišća stižemo u mađarski Koljnof na 3. KT do hrvatskog restorana “Levanda” gdje nas očekuje objed uz kraći odmor. Ovdje za one sa kraće rute 150 km put završava i vraćaju se autobusom natrag u Mursko Središće. Brevetari pak nastavljaju put natrag istim putem, uz usputnu KT u Petrovom Selu u gostionici “Nazdravlje”.

Na cilju u Murskom Središću očekuje nas zajedničko druženje učesnika i duže i kraće rute uz besplatan roštilj sve do 02:00h u nedjelju kada ističe vremensko ograničenje za završetak breveta. Nema cajki!! :) U slučaju kiše nema nikakvih promjena, roštilj je pod vanjskom velikom terasom.

Sve navedeno je uračunato u cijenu startnine od 100 kuna koja je jednaka za obje rute. Autobusni prijevoz je uključen u startninu.

Prijave su do 02.07. 2015. do 23:59h na e-mail “info@mbk-mura.hr“. Molim u prijavi navesti standardne podatke: Ime, adresu, godište, kontakt boj mobitela i odabrati rutu.

Dobro došli.

INFORMACIJE:
Na start breveta dođite barem pola sata prije starta kako bi riješili administrativne stvari: startnina, svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i karton-brevet, a treba potpisati i izjavu.

Galerija fotografija

Suradnja

Uključite se u programe Turističke Zajednice Mursko Središće

info@tz-ms.hr

Vaša fotografija

Pošaljite nam Vaše fotografije koje zaslužuju svoje mjesto na web stranici turističke zajednice

info@tz-ms.hr

Vaš prijedlog

Pomozite nam da zajedno poboljšamo web stranicu Turističke zajednice

info@tz-ms.hr