Europskog tjedna kretanja u Murskom Središću

17.09.2015

U četvrtak 17. rujna 2015. godine na šetnici uz Muru u sklopu Europskog tjedna kretanja održano je niz aktivnosti na kojima su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predstavnici Informacijskog centra Europe Direct - MŽ, Policijska uprava  Međimurske županije, Hrvatski autoklub, Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, te učenici 4. razreda Osnovne škole Mursko Središće, dječji vrtići "Maslačak", "Dječja maštanja" i "Sunčeko".

Ovogodišnji slogan koji glasi 'Izaberi. Promijeni. Poveži.' odabran je s namjerom isticanja prednosti kombiniranog prijevoza te poticanja građana na razmišljanje o raspoloživim mogućnostima prijevoza i odabiru najpovoljnijeg.

Mališani dječjih vrtića biciklima, romobilima i rolama obilježili su ovogodišnji tjedan kretanja, te se uključili u aktivnost „Natjecanje sigurno i vješto u prometu“ – natjecanje u vožnji biciklima, rolama i romobilima na poligonu. Dok je dio mališana uživao u natjecanju, ostatak mališana i učenici Osnovne škole ukrašavali su parkiralište, i natjecali se u raznim igrama koje su im organizirali Grad i TZ Grada Mursko Središće. Učenici O. škole sa učiteljicama Lidijom Vuri i Dubravkom Posavec , te predstavnicima PP Mursko Središće natpisima „Uspori“, „Djeca na cesti“, te prometnim znakovima, na nogostupima u centru grada i šetnjom kroz centar grada upozoravali su vožače na prometnu sigurnost.

Glavni organizator Europskog tjedna kretanja je Informacijski centar Europe Direct-MŽ, a suorganizatori Grad Mursko Središće, Grad Čakovec, Grad Prelog, Policijska uprava Međimurske županije, Hrvatski autoklub, Zavod za javno zdravstvo, Crveni križ, Sport za sve i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije. 

Galerija fotografija

Suradnja

Uključite se u programe Turističke Zajednice Mursko Središće

info@tz-ms.hr

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE

Vaša fotografija

Pošaljite nam Vaše fotografije koje zaslužuju svoje mjesto na web stranici turističke zajednice

info@tz-ms.hr