Europskog tjedna kretanja u Murskom Središću

17.09.2015

U četvrtak 17. rujna 2015. godine na šetnici uz Muru u sklopu Europskog tjedna kretanja održano je niz aktivnosti na kojima su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predstavnici Informacijskog centra Europe Direct - MŽ, Policijska uprava  Međimurske županije, Hrvatski autoklub, Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, te učenici 4. razreda Osnovne škole Mursko Središće, dječji vrtići "Maslačak", "Dječja maštanja" i "Sunčeko".

Ovogodišnji slogan koji glasi 'Izaberi. Promijeni. Poveži.' odabran je s namjerom isticanja prednosti kombiniranog prijevoza te poticanja građana na razmišljanje o raspoloživim mogućnostima prijevoza i odabiru najpovoljnijeg.

Mališani dječjih vrtića biciklima, romobilima i rolama obilježili su ovogodišnji tjedan kretanja, te se uključili u aktivnost „Natjecanje sigurno i vješto u prometu“ – natjecanje u vožnji biciklima, rolama i romobilima na poligonu. Dok je dio mališana uživao u natjecanju, ostatak mališana i učenici Osnovne škole ukrašavali su parkiralište, i natjecali se u raznim igrama koje su im organizirali Grad i TZ Grada Mursko Središće. Učenici O. škole sa učiteljicama Lidijom Vuri i Dubravkom Posavec , te predstavnicima PP Mursko Središće natpisima „Uspori“, „Djeca na cesti“, te prometnim znakovima, na nogostupima u centru grada i šetnjom kroz centar grada upozoravali su vožače na prometnu sigurnost.

Glavni organizator Europskog tjedna kretanja je Informacijski centar Europe Direct-MŽ, a suorganizatori Grad Mursko Središće, Grad Čakovec, Grad Prelog, Policijska uprava Međimurske županije, Hrvatski autoklub, Zavod za javno zdravstvo, Crveni križ, Sport za sve i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije. 

Galerija fotografija

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE

Društvene Mreže

Facebook

Vaša fotografija

Pošaljite nam Vaše fotografije koje zaslužuju svoje mjesto na web stranici turističke zajednice

info@tz-ms.hr