Gradski djelatnici dobili eko bicikle – možda ih dobiju i građani

07.05.2015

Grad Mursko Središće prošle godine prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost aplicirao je projekt „Eko bicikli“, točnije nabavu 5 eko bicikala za potrebe zaposlenika gradske uprave u iznosu od 25.000,00 kuna. U siječnju 2015. godine od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dostavljena je Odluka o odabiru korisnika sredstava radi neposrednog sufinanciranja projekta poticanja čistijeg transporta „EKO bicikli“, odobrena su sredstava za nabavu 5 eko bicikala u iznosu od 12.500,00 kuna. Preostali iznos financijskih sredstava potreban za realizaciju projekta osigurao je grad.

Prema prihvaćenoj ponudi tvrtke BASTA d.o.o. iz Preloga u iznosu od 29.493,75 kuna nabavljeni su Eko bicikli, koji od danas pa nadalje koriste zaposlenici gradske uprave.

Eko bicikli raspoređeni su po odjelima, i to 3 e- bicikla koristiti će zaposlenici Ureda grada; gradonačelnik, pročelnik Ureda grada, voditeljica TIC-a i 2 bicikla zaposlenici odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove; voditelj odjela i komunalni redar.

Također je prema HTZ-u kandidiran i projekt “ E punionica i e-bicikli “ kako bi se iz tih eventualno dobijenih sredstava kupili eko bicikli koje bi koristili građani.

Autor: (rt)
Izvor: muralist.hr

Vaš prijedlog

Pomozite nam da zajedno poboljšamo web stranicu Turističke zajednice

info@tz-ms.hr

Vaša fotografija

Pošaljite nam Vaše fotografije koje zaslužuju svoje mjesto na web stranici turističke zajednice

info@tz-ms.hr

Društvene Mreže

Facebook