Natjecanje u pečenju "proštenjskih" kolača

28.06.2018

Po prvi puta na šetnici uz rijeku Muru Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Mursko Središće organizirali su natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih „proštenjskih“ kolača. Natjecanju koje se održalo u srijedu 27. lipnja 2018. godine (Ladislavovo) s početkom u 18:00 sati prisustvovalo je mnoštvo građana koji su došli degustirati ukusne slastice koje su pripremile vješte ruke žena s područja grada Mursko Središće i šire pa vam tako donosimo imena žena i kolače s kojima su se natjecale:

Vesna Horvat, Mursko Središće – zdigani kolači s bučinim sjemenkama i sirom

Anđela Munđar, Mursko Središće – princes krafne

Marina Orehovec, Mursko Središšće – proštenjske kore

Rada Varošanec, Mursko Središće – breskvice

Jelena Škvorc, Mursko Središće – breskvice

Anamarija Rajkovačka, Mursko Središće – mini pavlove

Marija Pufek, Macinec – jela šnite

Katarina Braniša, Hlapičina – starinske breskvice sa soda bikerbonom

Snježana Stojko, Hlapičina – šarena pita u dizanom tijestu

Blaženka Srša, Hlapičina – štruca s orehaj

Marija Zadravec, Hlapičina – kruheki

Suzana Vinko Novak, Peklenica – medena pita

Mirjana Goričanec, Peklenica – buhtlini s domaćim pekmezom od šljiva

Mihaela Derk, Peklenica – Ruska pita

Božena Levačić – mjeseci s kremom

Sve su se one također i aranžirale svoje stolove prekrasnim cvijećem i starinama te su se pokazale kao vješte slastičarke i vrijedne domaćice. Žiri, koji se sastojao od profesionalne slastičarke hotela Spa Golfer Sveti Martin na Muri Samante Nemec, Mirjane Mošmondor i Gordane Kovačić, kušao je mnogobrojne kolače i teškom odlukom proglasio one najbolje.

Tako je Marija Pufek iz Macinca osvojila prvo mjesto za lagane, domaće i ukusne „jela šnite“ koje je iz Macinca došla predstaviti u najsjeverniji grad te je osvojila nagradu u iznosu od 750,00 kuna od strane Grada Mursko Središće.

Drugo mjesto u iznosu od 400,00 kuna na natjecanju je osvojila „medena pita“ koju su pripremile vješte ruke pekleničarke Suzane Vinko Novak.

Zdigani kolači s bučinim sjemenka i sirom koje je pripremila vrijedna Vesna Horvat, koja je uz zdigance ispekla još tri vrste kolača kako bi građani što više mogli uživati u njezinim slasticama, osvojili su treće mjesto i nagradu u iznosu od 200,00 kuna.

Žiri je također kao najinovativniji i najmaštovitiji kolač izabrao „mini pavle“ koje je prekrasno dekorirala i pripremila najmlađa natjecateljica Anamarija Rajkovača te je osvojila nagradu LifeClass Terma Sveti Martin na Muri.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak zahvalio se svim natjecateljicama i žiriju na sudjelovanju i trudu te je istima podijelio vrijedne nagrade i priznanja.

Vaša fotografija

Pošaljite nam Vaše fotografije koje zaslužuju svoje mjesto na web stranici turističke zajednice

info@tz-ms.hr

Vaš prijedlog

Pomozite nam da zajedno poboljšamo web stranicu Turističke zajednice

info@tz-ms.hr

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE