Održan veličanstveni Božićni sajam u Murskom Središću

21.12.2014

U sklopu Adventskih dana u gradu rudara današnje nedjeljno popodne u Murskom Središću ponudilo je lijep program za sve one koji se vesele takvim blagdanskim danima kao i najmlađima za koje su to najljepši dani u godini.

Nastavak predbožićnih priredbi u sklopu Adventa odvijao se na prostorima gradske tržnice gdje je bio tradicionalni Božićni sajam. Štandovi su bili ispunjeni kolačima, ručnim radovima, kuhanim vinom,čajem, uglavnom stvarima koje su svakog mogle zanimati , a naročito najmlađe.

Veliki broj građana okupio se na ovoj manifestaciji što svakako treba pozdraviti, kao i mnogobrojne izlagače od gradskih udruga do društava žena. Bilo je tu puno pjesme, plesa, igrokaza i puno dječje radosti. Programu su se pridružili mališani iz dječjih vrtića „Maslačak“, „Dječja Maštanja“ i „Pahuljica“ koji su svojim nastupom oduševili prepunu gradsku tržnicu, a sajam je uveličao i nastup crkvenog zbora naše župe.

Svakako posebno svečani događaj za mališane bio je dolazak ne jednog, nego nekoliko Djedova Božićnjaka . Oni su pozdravili djecu te im podijelili hrpu poklona i na kraju zaplesali sa njima i okupljenim građanima, a pridružio im se i gradonačelnik Dražen Srpak.

Bilo je to svakako nedjeljno popodne za pamćenje. Advent u gradu rudara nastavlja se u srijedu 24.12.2014. „Badnjim jutrom“ također na gradskoj tržnici. Program počinje u 10 sati, a građani će se moći družiti uz besplatne pečene ribice, kuhano vino i čaj. U petak 26.12. u 18 sati održati će se Božićni koncert u crkvi Svetog Ladislava i Kraljice Marije u organizaciji KUD-a Mura i crkvenog zbora.

Autor: rt
Foto: Tin Tomanić
Izvor: muralist.hr

Galerija fotografija

Suradnja

Uključite se u programe Turističke Zajednice Mursko Središće

info@tz-ms.hr

Vaš prijedlog

Pomozite nam da zajedno poboljšamo web stranicu Turističke zajednice

info@tz-ms.hr

Društvene Mreže

Facebook