Održan veličanstveni Božićni sajam u Murskom Središću

21.12.2014

U sklopu Adventskih dana u gradu rudara današnje nedjeljno popodne u Murskom Središću ponudilo je lijep program za sve one koji se vesele takvim blagdanskim danima kao i najmlađima za koje su to najljepši dani u godini.

Nastavak predbožićnih priredbi u sklopu Adventa odvijao se na prostorima gradske tržnice gdje je bio tradicionalni Božićni sajam. Štandovi su bili ispunjeni kolačima, ručnim radovima, kuhanim vinom,čajem, uglavnom stvarima koje su svakog mogle zanimati , a naročito najmlađe.

Veliki broj građana okupio se na ovoj manifestaciji što svakako treba pozdraviti, kao i mnogobrojne izlagače od gradskih udruga do društava žena. Bilo je tu puno pjesme, plesa, igrokaza i puno dječje radosti. Programu su se pridružili mališani iz dječjih vrtića „Maslačak“, „Dječja Maštanja“ i „Pahuljica“ koji su svojim nastupom oduševili prepunu gradsku tržnicu, a sajam je uveličao i nastup crkvenog zbora naše župe.

Svakako posebno svečani događaj za mališane bio je dolazak ne jednog, nego nekoliko Djedova Božićnjaka . Oni su pozdravili djecu te im podijelili hrpu poklona i na kraju zaplesali sa njima i okupljenim građanima, a pridružio im se i gradonačelnik Dražen Srpak.

Bilo je to svakako nedjeljno popodne za pamćenje. Advent u gradu rudara nastavlja se u srijedu 24.12.2014. „Badnjim jutrom“ također na gradskoj tržnici. Program počinje u 10 sati, a građani će se moći družiti uz besplatne pečene ribice, kuhano vino i čaj. U petak 26.12. u 18 sati održati će se Božićni koncert u crkvi Svetog Ladislava i Kraljice Marije u organizaciji KUD-a Mura i crkvenog zbora.

Autor: rt
Foto: Tin Tomanić
Izvor: muralist.hr

Galerija fotografija

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE

Društvene Mreže

Facebook

Vaša fotografija

Pošaljite nam Vaše fotografije koje zaslužuju svoje mjesto na web stranici turističke zajednice

info@tz-ms.hr