Održana 1. edukacija projekta "Parental responsibility"

29.01.2014

U utorak 28. veljače u prostoriji za sastanke u sklopu Turističko- informativnog centra održana je 1. edukacija/radionica za roditelje djece romske nacionalnosti. Glavni cilj projekta je osigurati uključivanje i redovitu polaznost predškolskog odgoja u što većem broju romske djece u dječji vrtić. Projekt se bazira na partnerstvu s roditeljima djece romske nacionalnosti. Kroz edukaciju, radionice, informiranje i razgovor roditelja s stručnim suradnicima, biti će usmjereni na 2 osnovna područja: podizanje svijesti o važnosti predškolskog odgoja za njihovu djecu i zajedničko pronalaženje rješenja za problem prijevoza djece u dječji vrtić „Maslačak“. Projekt je financiran u 100% iznosu od strane Roma Education Fund- a (REF) iz Budimpešte. Projektni tim čine: Spomenka Cilar – manager projekta, Dolores Vrtarić – koordinator projekta, Miljenka Župan –stručni suradnik,pedagog, Jasenka Đurić – stručni suradnik,psiholog i Ljerka Tišljar – romski mediator .

Radionicu su provodile gđa. Miljenka Župan, pedagog i gđa. Jasenka Đurić, psiholog. Teme edukacija/radionica bile: potreba pohađanja vrtića, kako postati odgovoran roditelj – dogovor o dovođenju djece u vrtić, rješavanje problema prijevoza, te koji su njihovi planovi za djecu, te kako ostvariti te planove. Svi sudionici radionice aktivno su se uključivali u aktivnosti koje su se odvijale, što je na kraju i rezultiralo pozitivnim evaluacijskim listićima.

Radionicu su također podržali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, te voditeljica Centra za socijalnu skrb gđa. Alenka Bilić sa suradnicom.

Galerija fotografija

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE

Suradnja

Uključite se u programe Turističke Zajednice Mursko Središće

info@tz-ms.hr

Društvene Mreže

Facebook