Sa vožnjom započela turistička željeznička linija do Lendave

20.12.2014

Danas (20.12.2014.) u Murskom Središću svečano je obilježen početak vožnje nove željezničke linije na relaciji Čakovec – Mursko Središće –Lendava. Nakon više od 20 godina tako je ovaj dio Hrvatske opet povezan sa susjednom Slovenijom ,iako samo turističkom linijom koja će prometovati subotama.

Događaju je prisustvovao župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim suradnicima, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, njegov zamjenik Zvonko Vrtarić, kao i predstavnici Hrvatskih željeznica.

Oko 11 sati ispred željezničke postaje okupilo se mnoštvo građana i djece iz gradskih vrtića koji su željeli sudjelovati u ovoj na neki način povijesnoj vožnji. Ugođaj su dodatno upotpunili tamburaši koji su svojim pjesmama dobro podgrijali i onako veselu atmosferu. Svi stariji od 12 godina morali su kupiti povratnu kartu do Lendave za 24,70 kn dok su oni mlađi imali besplatan put. Blagajna je bila otvorena pola sata prije polaska, a tako će biti svake subote. U Lendavi im se pridružio župan Anton Balažek sa predstavnicima općine i Turističke zajednice koji su krenuli za Čakovec gdje je ova prva vožnja i završila.

Svečano ukrašenim vlakom vozio se i Djed Božićnjak koji je cijelim putem djeci dijelio slatkiše, zabavljao ih i fotografirao sa svima koji su to željeli. Napomenimo i to da roditelje koji nisu imali dokumente za djecu, policija nije pustila na vlak, a ostale koji su se vozili bez dokumenata nije pustila iz vlaka u Lendavi.

Autor: rt
Foto Tin Tomanić, Anđelko Jurak
Izvor: muralist.hr

Galerija fotografija

Suradnja

Uključite se u programe Turističke Zajednice Mursko Središće

info@tz-ms.hr

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE

Vaša fotografija

Pošaljite nam Vaše fotografije koje zaslužuju svoje mjesto na web stranici turističke zajednice

info@tz-ms.hr