Središćanci proveli Badnje jutro na prepunom gradskom placu uz ribice, kuhano vino i čaj

24.12.2014

Advent u Gradu rudara nastavljen je danas na prepunom gradskom placu. Nakon Božićnog vlaka, Božićne priredbe u Peklenici i Božićnog sajma, građani su badnje jutro i prije podne proveli u druženju i okrijepi na gradskoj tržnici.

Kao i svaki put do sada odazvali su se u zaista velikom broju što organizatorima, Gradu Mursko Središće i Turističkoj zajednici, govori da je ovogodišnji Advent odlično organiziran, a sve priredbe u okviru njega, pun pogodak. Bilo je mnoštvo ljudi iz okolnih mjesta i susjedne Slovenije koji su svojim dolaskom svemu tome dali još jednu višu dimenziju.

Aktivne članice Društva žena Mursko Središće i ribiči iz ŠRD Mura ispekli su 150 kilograma ribica, a kako nisu stigli namiriti sve građane u pomoć je priskočio Pansion Ilonka koji je pečene ribice dovozio na plac. Ukupno je podijeljeno oko 1.300 porcija pa tako nitko od prisutnih nije ostao prikraćen za ovu badnju deliciju. Lovci iz lovačkog društva Zec pobrinuli su se da nitko ne ostane žedan te su neprekidno kuhali vino i čaj.

Sam događaj popratili su novinari i kamere HTV-a kojima je gradonačelnik Dražen Srpak rekao da nije samo zadovoljan nego i oduševljen ovogodišnjim Adventom u gradu rudara i na prvo mjesto stavio građane kao one najbitnije zbog kojih je sve ovo i organizirano, a koji su svojim aktivnim i masovnim učešćem srušili „željeznu zavjesu“ koju su neki podizali proteklih godina.

Autor: rt
Foto: Tin Tomanić
Izvor: muralist.hr

Galerija fotografija

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE

Društvene Mreže

Facebook

Vaša fotografija

Pošaljite nam Vaše fotografije koje zaslužuju svoje mjesto na web stranici turističke zajednice

info@tz-ms.hr