Svečano obilježen Dan Svete Barbare – zaštitnice rudara

05.12.2013

U utorak, 04.12.2013.g., u 10.00 sati svečano je obilježen Dan Sv. Barbare, zaštitnice rudara i građevinara, i to svetom misom u župnoj crkvi koju je vodio vlč. Tomislav Antekolović. Nakon mise održan je svečani program uz nastup Gradskog puhačkog orkestra, učenika Osnove škole Mursko Središće i tamburaškog sastava KUD-a „Mura“. Po završetku mise položeno je cvijeće kod kipa Sv. Barbare uz crkvu, a zatim se u povorci krenulo prema Spomeniku rudarima u centar Murskog Središća gdje su predstavnici Grada, predstavnici rudara, rudarski zbor i Ivanečka rudarska četa položili vijenac i zapalili svijeće.

Slijedom programa krenulo se na predstavljanje projekta „Uređenje rudarsko-murskog parka“ na šetnici uz rijeku Muru, gdje je predsjednik gradskoga vijeća Miljenko Cmrečak ukratko prezentirao novo uređeni prirodni izvor pitke vode „Curek“. Vlasnik beach bar-a na šetnici g. Zadravec pripremio je okrijepu za sve uzvanike.

Zadnja stanica bila je u Turističkom kompleksu „Cimper“ gdje je bio pripremljen prigodni program Dječjeg vrtića „Maslačak“, te ručak za sve rudare i goste.

Obilježavanju Sv. Barbare odazvali su i župan Matija Posavec, načelnica Kristina Glavanić sa suradnicom Julijom iz Narde Mađarske, zamjenik gradonačelnika Lenty-a Josef Hera, direktor tvrtke „Nerores“ Stefan Kresta, načelnik općine Selnica Ervin Vičević te ostali uvaženi gosti.

Galerija fotografija

Suradnja

Uključite se u programe Turističke Zajednice Mursko Središće

info@tz-ms.hr

Vaš prijedlog

Pomozite nam da zajedno poboljšamo web stranicu Turističke zajednice

info@tz-ms.hr

Društvene Mreže

Facebook