Svečano obilježen Dan Svete Barbare – zaštitnice rudara

05.12.2013

U utorak, 04.12.2013.g., u 10.00 sati svečano je obilježen Dan Sv. Barbare, zaštitnice rudara i građevinara, i to svetom misom u župnoj crkvi koju je vodio vlč. Tomislav Antekolović. Nakon mise održan je svečani program uz nastup Gradskog puhačkog orkestra, učenika Osnove škole Mursko Središće i tamburaškog sastava KUD-a „Mura“. Po završetku mise položeno je cvijeće kod kipa Sv. Barbare uz crkvu, a zatim se u povorci krenulo prema Spomeniku rudarima u centar Murskog Središća gdje su predstavnici Grada, predstavnici rudara, rudarski zbor i Ivanečka rudarska četa položili vijenac i zapalili svijeće.

Slijedom programa krenulo se na predstavljanje projekta „Uređenje rudarsko-murskog parka“ na šetnici uz rijeku Muru, gdje je predsjednik gradskoga vijeća Miljenko Cmrečak ukratko prezentirao novo uređeni prirodni izvor pitke vode „Curek“. Vlasnik beach bar-a na šetnici g. Zadravec pripremio je okrijepu za sve uzvanike.

Zadnja stanica bila je u Turističkom kompleksu „Cimper“ gdje je bio pripremljen prigodni program Dječjeg vrtića „Maslačak“, te ručak za sve rudare i goste.

Obilježavanju Sv. Barbare odazvali su i župan Matija Posavec, načelnica Kristina Glavanić sa suradnicom Julijom iz Narde Mađarske, zamjenik gradonačelnika Lenty-a Josef Hera, direktor tvrtke „Nerores“ Stefan Kresta, načelnik općine Selnica Ervin Vičević te ostali uvaženi gosti.

Galerija fotografija

Društvene Mreže

Facebook

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE

Vaš prijedlog

Pomozite nam da zajedno poboljšamo web stranicu Turističke zajednice

info@tz-ms.hr