Učenici OŠ Mursko Središće na mini olimpijadi u Lendavi

24.06.2015

U organizaciji Dvojezične osnovne škole Lendava iz Lendave već treću godinu za redom održana je Mini olimpijada. Manifestacija je to u kojoj sudjeluju najmlađi učenici osnovnih škola iz tri države, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Predstavnik Mađarske je škola iz Szentgottharda, Sloveniju zastupaju škole iz Lendave, Dobrovnika i Genterovca. hrvatski predstavnik je već tradicionalno Osnovna škola Mursko Središće. Stotinjak učenika se natječe u četiri jednostavne atletske discipline: sprintu na 60m, skoku u dalj, bacanju vorteksa i štafeti 4x50m.

Ove godine su Osnovnu školu Mursko Središće predstavljali učenici Hrvoje Posavec, Erin Božić, Ena Branda, Noa Mavrek, Emanuel Mikulek, Vito Turk, Fran Hočuršćak, Franjo Vrtarić, Mia Končić, Saša Matić, Katja Pokrivač, Iva Horvat, Niko Kolman, Darin Horvat, Lukas Novak, Franjo Vuri, Tin Teljega, Niko Kukovec, Laura Hranilović, Eva Varga, Ema Sakač, Laura Kukovec i Emili Vičar.

Sama manifestacija započinje kao prave olimpijske igre, svečanim mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, natjecanjem u spomenutim disciplinama i dodjelom medalja. Poslanik Slovenskog olimpijskog odbora bila je istaknuta olimpijka Brigita Langerholz, koja je podijelila svu radost olimpizma s malim sportašima. S obzirom da natjecanje nije u prvom planu, ovdje nećemo isticati tko je bio najbolji, već ćemo samo spomenuti – važno je sudjelovati. I naravno, čestitamo svim hrabrim sportašima koji su sudjelovali u ovom hvale vrijednom međunarodnom projektu. (A.P. www.emedjimurje.hr)

Suradnja

Uključite se u programe Turističke Zajednice Mursko Središće

info@tz-ms.hr

Newsletter

Saznaj sve važne informacije vezane za Turističku Zajednicu putem emaila

PRIJAVI SE

Društvene Mreže

Facebook